sábado, diciembre 29, 2007

RECAPITULEM... 2007

Dia 1 de gener. Acabem de començar el 2008.
A les acaballes del 2007, quan ja només quedaven dues jornades per a començar un altre any, vaig decir de fer memòria. Sempre va fer repàs. Aquests dies tv i diaris ens faran resums del més destacat: política, economia, esports, premsa del cor.... Jo Arason, fill de Danielon, periodista, hereu del tron Tortosa, hobbit de Vols, de "Vol-son Cerrado" em proposo fer una crònica personal del que ha esdevingut per mi aquest curs. Començar no és fàcil, però en el batibull d'afers que ens pertoca comentar, intentaré posar ordre i no liar-me massa.

Gener començava amb vacances però invariablement amb exàmens. Sembla que Hª del Art és la carrera més llarga del món. Afiliats al partit PAB (partit amics de la biblioteca) vam gastar matins entre llibres i apunts. Afortunadament les hores van donar el seu resultat. Aconteixement festiu va ser el cumple de la Silvia i de l'Anna.
Continua el fred i això no li senta molt bé a la Lorena. Estem al febrer. A la casa del Chus realitzem la festa del Carnestoltes. Ens sorprén amb la seva disfressa de "Vaqueta". Ramon buscarà la victòria amb una sensual vestimenta, el Mario encarna a la perfecció a Zapata i el Pau llueix una disfressa de Hormiga Atómica bastant ben dotada.
Març comença amb crisi. Ramon i Patri tallen. Sembla que si, sembla que no. La boda del juliol penja d'un fil. Ningú no té molt clar de que va tot plegat. Chus, Mario i Ramon marxen a Escocia. Nosaltres marxem per Setmana Santa a Astúries, doncs tenim el casament de la Patri i l'Esteban. Aprofitem el viatge per pasar per la casa rural que han muntat el Don i la Noe a Cangas de Onís i veure la seva petita Blanca.
La primavera ja és visible però la colla viu encara temporada invernal. La Patri viu un període difícil recolzada per la colla però sobretot per la Silvia. Abril deixa les coses clares. En Ramon està amb la Irene. Venen temps convulsos però que obren nous camins.
Tant és així que al Maig el Chus i Patri estan junts. Separació, acceptació, unió, incertessa... els sentiments de tots són estranys. A finals de mes Atletic Popolina torna un any més a les 12 hores futbol Solidari amb un paper poc brillant malgrat els fitxatges andalusos.
Juny: torna l'época d'examens a la uni. El final de curs ve marcat a l'escola per la mort d'un adolescent durant les colònies. Passem un sant Joan tranquil sopant al terrat del pis de l'Ana i el Roger.
He començat les vacances, és Juliol. Queden només unes setmanes perque marxem al Perú i decidim fer una festa de comiat al pis. És el dia que coneixem al Marthy i engrescats, acabem al Plataforma. El dia 23 agafem el vol cap a Lima. Vindran jornades de turismes per terres andines.
A principis d'Agost la Lorena torna, ella ha de treballar. Jo em quedo 20 dies més fent de coordinador dels voluntaris. El dia 15 un gran terratremol sacseja Perú, i la falta de comunicació inquieta a tots els d'aquí. No ha passat res, gràcies a Déu. Aliena als problemes i la calor el 2 neix Lucía. La Susana i el David son papis.
Sembla que la vida normal es reactiva. És Setembre: inici del cole. Participo en alguns programes de TV i ràdio parlant de l'experiencia de voluntariat. Els PiL celebrem el nostre aniversari avançat a On_A, gentilesa del Jordi. El final de mes hem depara una cita amb el quiròfan. Tot i això, podem gaudir les Festes de la Mercè. En Jordi coneix l'Eva... i sorgeix l'amor.
15 dies d'immobilitat inicien el mes d'Octubre; li seguiran tres setmanes mes de recuperació. Entre les moltes coses que em permet el temps lliure, miro pisos a internet. La Silvia s'independitza coincidint amb el sopar del cumple de la Lorena F. Otro soltero de oro, l'Iñaki, queda ferit per Cupido.
A final de Novembre els Fil anuncien casament. Felicitats!!! La recerca de pis ha donat fruit i el PiL, de banc en banc busquen la millor hipoteca. Sembla que tornem al Clot. Els dies de pont els passem cadascú on pot. El Chus viu dies dificils a la feina.
Acaba l'any. És un Desembre fred i amb poques pluges. Ens reunim a can Lahcen per acomiadar-lo abans de que marxi al Marroc. Algunes novetats al front: la Patri canvia de feina, PiL i el Mario tindràn pis en el proper mes. Acabem celebrant el cap d'Any plegats a casa de la Silvia. En Ramon va amb una hora de retard, perquè està a Canàries.
Ja veieu... comencen 365 dies més per omplir-los d'apassionants i deliciosos moments, si pot ser, junts. De tot cor,
BON ANY.
p

jueves, diciembre 27, 2007