martes, abril 07, 2009

Embarassades invisibles??

Porto uns dies llegint als diaris algunes cartes escrites per dones embarassades que critiquen l'actitud poc solidària vers el seu estat de la gent als transports públics. I és ben trist que ho hagi de corroborar. És increïble el comportament incivic i egoista de moltes persones que girant el rostre i/o fent-se els boixos pretenen aparentar que ignoren la teva "gran" i evident presència. I més trist encara és haver de plantar la teva panxa davant d'algú per que et deixi seure quan tornes a casa després de 8 hores de feina i amb 10 kilos o més de pes a la "motxila". Al principi pensava que es tractava d'una actitud puntual però amb el temps i l'experiència d'altres dones com jo, m'he adonat de que està més generalitzada del que em pensava.

Tot i així, seguiré trencant una llança en favor d'aquelles persones educades i solidàries que s'aixequen sense dubtes i t'ofereixen el seu preuat seient. No vull que la resta insolidària enfosqueixi el seu educat comportament.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Saps que en penso? Que gran part de gent no ho fa perquè té vergonya. I hem diràs... vergonya de fer una cosa bona? Doncs sí.
I sino, mira quina poca vergonya li fa a la gent llençar papers, taquejar o ratllar el metro. Però quan es tracta de fer alguna cosa bona... a molta gent li entra el síndrome del "pensarán que soy una monjita de la caridad, o que soy del opus, o testigo de jehová, ..." quan en realitat de l´únic que estem parlant és de civisme i solidaritat amb la gent!

A l´annunci de veu de "CIVISME AL METRO, NO FUMIS ALS TRENS, NO FUMIS A LES ANDANES, ...", s´hauria d´afegir-hi: "DEIXA SEURE A AQUELL QUI MÉS HO NECESSITA".

:) JOAN.